vides pudele

Mūsu pārtikas un iepirkšanās izvēle var ietekmēt gan mūsu veselību, gan vidi. Ir svarīgi zināt, kā izvēlēties produktus, kas ir ne tikai noderīgi jums, bet arī droši videi. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem padomiem, kā izvēlēties pareizus produktus.

Pārbaudiet iepakojumu

Izmanto “Mazāk plastmasas” principu

Izvēlieties produktus ar minimālu plastmasas iepakojumu vai bez tā. Plastmasa ir būtisks vides piesārņotājs, tāpēc centieties ierobežot tās lietošanu.

Pārstrādājami materiāli

Pārliecinieties, ka produkta iepakojums ir izgatavots no pārstrādājamiem materiāliem vai materiāliem, kas pēc lietošanas viegli sadalās un sadalās dabā.

Izmantojiet “ekoloģiskus” un “bioloģiskus” produktus.

Pirmsrocības “Eko” produktiem

“Eko” produkti bieži tiek audzēti bez sintētiskajiem pesticīdiem un mēslojumiem, tādējādi samazinot to potenciālo ietekmi uz veselību.

Bioloģiski audzēti produkti

Izvēlies bioloģiski audzētus produktus, jo tie tiek ražoti, ievērojot ilgtspējīgas lauksaimniecības metodes, kas aizsargā augsni un ūdeni no piesārņojuma.

Vietējie produkti

Pērciet no vietējiem ražotājiem

Izvēlieties vietējos produktus, jo tas ne tikai atbalsta vietējo ekonomiku, bet arī samazina transporta radīto piesārņojumu.

Svaigums un kvalitāte

Vietējie produkti bieži ir svaigāki un kvalitatīvāki, jo tiem nav jāmēro tāls transporta ceļš.

Skaties uz sastāvdaļām

Pārliecinies par sastāvdaļām

Pārbaudiet sastāvdaļu sarakstu, lai pārliecinātos, vai tajā nav piedevu, kas varētu būt kaitīgas veselībai vai videi.

Izvēlieties dabīgas sastāvdaļas

Mēģiniet izvēlēties pārtikas produktus ar dabīgām sastāvdaļām un izvairieties no pārmērīgi apstrādātiem pārtikas produktiem.

Pabeigšana un rūpīga atlase

Katrs no mums var izvēlēties pareizos produktus. Izmantojot šos padomus, jūs varat izdarīt apzinātu izvēli, kas ir labvēlīga jūsu veselībai un videi.

By

Related Post